Owner

Not Disclosed

Location

Greenwich, CT

Total Area

1,400 sf

Scope

Architecture and interior design from programming through construction

RSA coordinated civil, structural, mechanical, electrical and plumbing

Photo Credit

© Albert Vecerka/Esto

Carriage House Exterior View
Carriage House Interior View

Carriage House

Program

A retired nuclear physicist desired to add onto an early vintage, dutch colonial home. It was imperative to preserve the scale, integrity, sympathetic architectural form, and identity of the existing residence. This place will be his private zone of serenity.

Challenges

To stay within a rather limited budget, preserving the site integrity while maintaining a glass enclosed link between the carriage house and existing home.

The addition will also house a 2-car garage at grade level.

The interior architectural challenge was to create a high central atrium ceiling magnifying the space and breaking from the traditional dutch colonial sections of low angled ceilings and intermittent dormers.